x
 
 

Регламент на Годишни награди за пътна безопасност 2014

image

Могат да кандидатстват реализирани инциативи за пътна безопасност в следните категории:

  1. Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации.
  2. Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации.
  3. Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации.
  4. Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност.
  5. Инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища – специална награда предоставена от Национална асоциация "Професионална подготовка и квалификация".
  6. Специална награда на служител на пътна полиция, с личен принос (предотвратил пътен инцидент или е участвал в спасяване на пострадали при ПТП или е оказал помощ на такива хора).

Всеки кандидат изпраща заявление за участие по и-мейл до 17 ч. на 9 Ноември 2014 г. на следния адрес: info@nagradi.org.

Нашето изтъкнато жури ще оцени постъпилите проекти в различните категории. Награждаването ще се състои през месец ноември, като точната дата и място на събитието ще бъдат обявени на електронната страница на конкурса. За връчването на наградите са поканени Негово превъзходителство посланика на кралство Нидерландия, Министъра на вътрешните работи, Министъра на транспорта и информационните технологии, Български евродепутати, журналисти, съмишленици и други.

Фондация Годишни награди за пътна безопасност

imageПрез 2012 г. броят на загиналите при ПТП в България е най-малък – 601 души, считано от 1963 г. насам. Ако този темп се запази, то през 2020 г. броят им трябва да спадне до 388. Към момента България си остава на едно от челните места в негативната статистика по брой загинали на 1 млн. души в страните от ЕС. Най-малко смъртни случаи на пътя има във Великобритания, Швеция и Дания.

* По данни на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.